TILIAS


Kunstzinnig Verslapen en Vergaderen
 

Slapen en Verblijven bij de kunstenaar

Laat mij beginnen met mijzelf kort voor te stellen. Mijn naam is Rem van den Bosch, afgestudeerd kunstacademie St Joost te Breda, 2000. Ik woon met mijn gezin in de voormalige basisschool van Ellewoutsdijk. In het dagelijks leven werk ik als beeldend kunstenaar met het medium fotografie. Er is een sterke focus op naaktfotografie en veelal een koppeling naar een maatschappelijk thema. Sinds mijn afstuderen heb ik op veel prachtige plaatsen in de wereld gewoond waaronder Los Angeles, Berlijn en Aruba. Ik volgde residency-programma’s en werkte aan nieuwe fotografische series en tevens ontwikkelde en verzorgde ik lesprogramma’s voor mensen met interesse in beeldende kunst.

Binnen mijn manier van werken staat de mens centraal en maatschappelijke thema’s en taboes worden niet geschuwd. Een van mijn laatste projecten; ‘A Muse a Day’ (2015-2017) waarbij ik in het jaar 2015 iedere dag een naaktportret maakte van een voor mij onbekende vrouw -365 aaneengesloten dagen. Van het project is een boek gemaakt (Uitgeverij Lecturis, 408 pagina’s) en september 2017 op de Unseen Photo Fair positief ontvangen. Ook diverse positieve recensies in de landelijke pers w.o. vijf volledige pagina’s in TROUW, Eva Jinek, NOS RADIO1 en RTL Nieuws. Voormalig minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur Hedy d’Ancona heeft het eerste exemplaar van het boek in ontvangst genomen. Uit A Muse a Day zijn twee nieuwe projecten gedistilleerd die balanceren op het vlak van artistiek naakt en gekoppeld aan een maatschappelijk thema. Dit zijn de projecten MALE en HAIR. 


Kunstprojecten
2003-2006: Beroemd in Zeeland - make-over voor 1500 Zeeuwen
2011: Kom FF Botsen
2012: Verkiezing van het Nieuwe Zeeuwse Meisje
2013: LUST Museumnacht Zeeuws Maritiem Museum
2014: De Nieuwe Michiel
2015: A Muse a Day
2017-2020: MALE en HAIR
2000-2018: diverse toegepaste projecten en opdrachten voor het Zeeuwse bedrijfsleven 


Sinds de zomer van 2018 zijn we gestart met Tilias - Kunstzinnig Verslapen en Vergaderen. We willen vanuit onze woonplaats Ellewoutsdijk met dit initiatief aanjager zijn van kunstzinnige en culturele manifestaties voor zowel lokaal publiek als mensen van buitenaf. Denk aan een pop-up biertuin, culinaire evenementen en akoestische tuinconcerten. Daarnaast organiseren ook wekelijks Digital Detox Donderdag: de telefoon de deur uit en ouderwets genieten van een gesprek bij ons aan de eettafel.


Tilias is een unieke plaats waar je kunstzinnig kunt verblijven en verslapen. Vanzelfsprekend hoort daar rust en privacy bij. Maar mocht je het leuk en interessant vinden, ben je benieuwd naar onze achtergrond, dan zijn wij altijd bereid tot een gesprek en kun je aanschuiven. 


Rem van den Bosch


Facebook

Linkedin

Instagram